Select Page

Trobada de Jocs Matemàtics

Trobada Jocs Matemàtics!

Cada any a Llançà, pels vols del 12 d’octubre, organitzem la Trobada de Jocs Matemàtics.

En aquest trobada hi portem una gran representació de Jocs Matemàtics i les novetats de jocs de taula.

També fem formació per a famílies i mestres sobre la nova manera d’aprendre matemàtiques.

I cada any aportem activitats com és el Taller de kapla on es respira tranquilitat, constància, superació i dona lloc a la meditació! 

Us hi esperem!

 

Trobades realitzades

2021

Redescobreix les Matemàtiques

A la 5a Trobada Jocs Matemàtics amb Laura Morera, responsable de didàctica de Innovamat hem tret les següents reflexions i conclusions:
– Que nosaltres només sabem fer les matemàtiques d’una manera basada en aplicar les fórmules que ens donaven, i que no enteniem, però que podiem memoritzar i aplicar.
– Que els nostres fills estan aprenent de baix cap a dalt, fent raonament, buscant diferents maneres d’entendre les coses…
– Que no patiu que ara s’ensenya tot el que s’ensenyava abans (continguts) més una part que abans no s’ensenyava (processos).
– Que a més dels continguts (càcul mental…) i dels processos (resolució de problemes…) ara entren també les habilitats socioemocionals.
– Que les famílies podem acompanyar aquestes noves matemàtiques amb la nostra presència.
– Que hem de confiar en l’evolució de l’espècie humana i per tant entendre que els nostres fills són més intel.ligents que nosaltres 😉
– Que encara hi ha escoles i instituts que no han entrat en aquesta nova mirada de les matemàtiques.
– Que és responsabilitat nostra (famílies i mestres) donar a conèixer que existeix una nova manera d’ensenyar les matemàtiques!
Vine a Jugar! Ventalló

2021

Redescobreix les Matemàtiques

A la 4a Trobada Jocs Matemàtics amb Innovamat hem entès que les matemàtiques es poden treballar d’una manera molt més vivencial i entenedores, molt diferent de com les vàrem viure nosaltres com a alumnes aprenent algoritmes, memoritzant taules… i de vegades una mica frustrants.
Cal dir que les matemàtiques van més enllà de la numeració i càlcul i també inclouen altres continguts com les relacions i canvi, l’espai i forma, la mesura i l’estadística i l’atzar.
I que podem passar d’una avaluació de continugts a una avaluacio holística on es tingui més en compte les diferents dimensions  com resolució de problemes, raonament i prova, connexions, comunicació i representació, i tenint en compte aspectes de l’aprenentatge individual.
Innovamat ofereix a les escoles materials per un aprenentatge manipulatiu per tal que el professorat el pugui utilitzar a l’aula.
I per les famílies tenim aquestes capsules per entendre les estratègies de càlcul que els infants treballen al llarg de primària.
Dir-vos també que Innovamat va creixent i que a més dels recursos per infantil i primària, ja podem trobar els recursos per secundària.
Vine a Jugar! Ventalló

2019

Aprenem Jugant: Càlcul Mental

A la 3a Trobada de Jocs Matemàtics, amb la Laura Morera, co-creadora de eXplorium i Innovamat, hem entès que el Càlcul Mental només és beneficiós quan és un aliat per nosaltres. No cal ser el més ràpid, ni el més bo, només cal gaudir de les millors estratègies!

Les eines de Càlcul Mental ràpid (com el quinzet) no ens han de servir per avaluar els nens sinó per tenir la informació de que els nens que fan menys operacions no tenen les estratègies ben apreses. Els nens que fan més operacions, i que per tant tenen unes millors estratègies, seran els que han d’explicar als altres nens quines estratègies utilitzen, amb l’objecte de que cadascú pugui utilitzar unes estratègies òptimes en cada moment. En aquest cas, per exemple, la descomposició del 5 i del 10 és fonamental i els jocs de taula seran una molt bona eina per treballar-ho. A més ens ha portat molt bons recursos per entrenar

En Josep Serra, de la Fed. Catalana d’Escacs, ens ha introduit en el món dels escacs d’una manera molt educativa i pràctica. A més dels valors molt importants que ens poden aportar els escacs com aprendre a perdre, guanyar, valors socials i de relació, observar, pensar, actuar… hem analitzat el taulell i hem vist que els escacs és una eina molt útil i que ens pot aportar molt més del que ens esperem!!!

En aquesta 3a edició, estem convençuts de que la formació per mestres i famílies és molt important en l’acompanyament de l’aprenentatge dels nens i nenes, i per això continuarem amb aquest punt de trobada anual! 

Vine a Jugar! Ventalló

2018

Volem unes mates motivadores!

A la 2a Trobada de Jocs Matemàtics a hem descobert que podem oferir unes mates motivadores i molt divertides!!! Cadascú des del seu àmbit (família, escola, extraescolars…) i acompanyant els nens i nenes perquè vagin un pas més enllà.

Amb Laura Morera, eXplorium, hem entès que comptar no només és 1, 2, 3… que el curriculum escolar és molt complet, que el que nosaltres vàrem aprendre no té res a veure amb les possibilitats d’avui en dia, i que la resta portant… ja forma part de la prehistòria!!! 😉

Estem molt contents perquè famílies i mestres hem trobat un espai comú, on formar-nos i anar cap a una mateixa direcció.

Així doncs, Família Intrèpida emprèn un viatge pels pobles i escoles portant les “Taules de Jocs Matemàtics” allà on fagi falta.

Vine a Jugar! Ventalló

2017

Mama, odio les mates!

La xerrada de la Malena de “Aprendiendo Matemàtiques” ens ha transformat! Ara la nostra actitud és molt més positiva i ens permetem equivocar-nos! Hem començat a jugar  i ens divertim provant diferents maneres d’arribar a un mateix resultat!!! 
Sí, ara estem preparats per acompanyar els nostres fills!
De fet, veure com els nens disfrutaven i estaven tant concentrats jugant durant tot el dia, ens ha fet proposar un repte:

Ens proposem jugar 10 minuts cada dia amb els nostres fills!
I tu, quin és el teu repte?

Subscriu-te al Butlletí

Per estar informat dels pròxims esdeveniments i novetats!

 

Et podem ajudar?

616 433 588

marta@familiaintrepida.cat

Contacta amb nosaltres:

– Vols organitzar un Taller Jocs de Taula al teu poble o escola?

– T’agradaria una Demostració de Jocs al Claustre? 

– Necessites ajuda per triar un Joc de Taula?

Envia’ns un mail o WhatsApp i t’ajudarem encantades! 

 

 

Open chat
Necessites ajuda?
Hola, et podem ajudar?