Select Page

Família Intrèpida

Família Intrèpida està formada per la Marta i la Glòria i l’Elena (d’esquerra a dreta) tres mares que buscant recursos per acompanyar els nostres fills en l’aprenentatge de les matemàtiques, hem descobert que els Jocs de Taula són imprescindibles per aprendre jugant

Però, els Jocs de Taula no només són pels infants sinó també pels joves, pels adults i per la gent gran.

I a més del valor d’aprenentatge, hem vist com els Jocs de Taula també tenen un valor social, cultural, d’inclusió, d’atenció a la diversitat i de perspectiva de gènere

El nostre objectiu és compartir amb les famílies, els joves i la gent gran els jocs de taula per tal d’aprendre jugant, crear un vincle social, crear nous públics per la cultura i ser font d’inspiració per una societat més lliure.

 

Què hem fet?

Al 2017 vàrem fer la 1a Trobada de Jocs Matemàtics a Llançà, la qual es repeteix cada any el 12 d’octubre a la plaça Major de Llançà.

Al 2018 vàrem començar anar a les escoles per compartir els nostres coneixements amb els claustres de mestres per tal que poguessin aplicar els jocs a les aules, perquè creiem que la millor manera d’aprendre és jugant.

Al 2019, vàrem començar a fer el programa Vine a jugar! als pobles de l’Empordanet i també hem anat a l’Alt Empordà i fins a Artés.

Paral.lelamet hem creat la Botiga Online com a font de recursos.

El nostre full de ruta passa per continuar donant a conèixer els Jocs de Taula per tal d’Aprendre jugant!

La nostra filosofia

Perspectiva de gènere

Des de Família Intrèpida tenim en compte la perspectiva de gènere tant als tallers i trobades i com en els jocs de taula que escollim.

Els Jocs de Taula que triem vetllen per la igualtat de gènere amb exploradors i exploradores, amb peons de tots colors, etc.

Els Jocs de Taula ens aporten una visió positiva i proactiva en què treballem per l’apoderament de les dones i les nenes.

Sostenibilitat ambiental

L’objecte dels tallers és que la mobilitat de la població, per gaudir de la cultura, sigui el mínim possible i que els desplaçaments es puguin realitzar a peu o en bicicleta ja que es realitza a la mateixa població o a la població veïna.

Els tallers sempre que es pugui es realitzaran a l’exterior, per la qual cosa no hi ha necessitat d’il·luminació ni de climatització. Així que les emissions de gasos d’efecte hivernacle per motius de mobilitat o de consum d’energia són mínims.

També tenim en compte, els materials dels jocs de taula i prioritzem els jocs de taula que estan fets amb materials reciclats i de fusta. Així com també busquem jocs de km 0 on els autors, ilustradors i editors siguin pròxims.

 

Responsabilitat social

Al 2019 vàrem crear el grup “Petit Montgrí Intrèpid” per participar a l’Oncotrail i recollir fons per la Fundació Oncolliga Girona.

Jocs en català

Els jocs de taula són una bona eina per parlar el català i per promocionar l’ús del català entre la població.

Tot i que els jocs els juguem en català, actualment són molt poques les editorials que editen jocs en català (Caràtula, instruccions, vídeos, etc.).

Família Intrèpida té una atenció especial per disposar de jocs editats en català, donar a conèixer aquelles editorials catalanes, explicar els jocs en català a la nostra web i fer videotutorials en català per les xarxes socials.

Família Intrèpida ha signat un conveni amb el Consorci de Normalització Lingüística per la promoció de l’ús del català, mitjançant la campanya “I tu, jugues en català?” ja que som la primera entitat que estem fent videotutorials de jocs de taula exclusivament en català.

 

Et podem ajudar?

616 433 588

marta@familiaintrepida.cat

Contacta amb nosaltres:

– Necessites ajuda per triar un Joc de Taula?

Envia’ns un mail o WhatsApp i t’ajudarem encantades! 

 

 

Open chat
Necessites ajuda?
Hola, et podem ajudar?